Picko Troberg har lämnat oss

Picko Troberg har avlidit efter en tids sjukdom. Han var en framgångsrik racerförare, men också en av svensk bilsports största kreatörer med ständigt nya projekt. Picko var därtill talangscouten som såg till att Rickard Rydell över huvud taget kom att köra racerbil.

­För mig har Picko genom åren varit teamchef, manager och mentor men framförallt en kär vän. Vi började jobba ihop 1986 och har under 30 års tid levt, rest, skrattat och gråtit tillsammans genom livets alla skeden. Picko har varit lite av en extrapappa för mig och det är få personer som jag har så många roliga minnen tillsammans med, både inom racingen och privat.

Picko hade en enorm energi och idérikedom och det var alltid en positiv kick att prata med honom. Han hade alltid nya projekt på gång och den sista tiden var inget undantag. Picko var en stor tillgång för svensk bilsport och hade det inte varit för hans hjälp hade jag aldrig kört racerbil.

Jag är evigt tacksam över vår starka vänskap och saknaden är enorm. All min kärlek till Lena och familjen Troberg som har förlorat en familjefar med ett enormt hjärta.
Rickard Rydell