FIA WTCC

Honda Racing team Sweden står över Japan

Honda Racing team Sweden kommer att stå över helgens tävlingar för FIA World Touring Car Championship, världsmästerskapet i standardbilsracing, på Motegi-banan i Japan.

Teamet nådde en säsongsbästa åttondeplats vid den senaste VM-deltävlingen i Vila Real i juli månad, men besöket på den portugisiska stadsbanan resulterade också i en större krasch under lördagens tidskval.

Honda Racing team Sweden kunde fullfölja tävlingarna med hjälp av provisoriska lösningar, men det mer omfattande reparationsarbetet som krävdes efter helgens slut innebar att teamets utrustning inte hann med den tätt efterföljande officiella WTCC-frakten med färja från Antwerpen till Japan.

Alternativa transportmöjligheter har utvärderats och uteslutits.

Honda Racing team Sweden kommer att återuppta sin WTCC-satsning tillsammans med Rickard Rydell vid nästkommande deltävling i Shanghai, Kina, i slutet av månaden.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva stå över tävlingarna i Motegi – speciellt på hemmaplan för Honda – men kraschen i Vila Real fick logistiska konsekvenser som innebär att vi helt enkelt inte har något alternativ. Vi fortsätter att jobba på med full kraft hemma i Sverige och ser redan fram emot att vara tillbaka på startlinjen i Shanghai och under den resterande delen av WTCC-säsongen 2015, säger teamchefen Nicklas Karlsson.